Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Olajsavban bővelkedik és még főzni is lehet vele
  2023-12-19 20:39:47, kedd
 
  Olajsavban bővelkedik és még főzni is lehet vele : avokádóolaj

Az avokádóolaj már akkor is az egészséges táplálékok listáján szerepelne, ha csak az E-vitamin-tartalmát emelnénk ki, hiszen egy antioxidáns vitaminról van szó, amelyre nagy szüksége van a szervezetünknek. Azonban az avokádóolajnak nem pusztán ennyi az előnye. Nagyon hatékony a bőrproblémák kezelésében, csökkenti a magas koleszterinszint és a magas trigliceridszint kockázatait, illetve minimalizálhatja a cukorbetegség kialakulásának esélyét is. Más előnyös tulajdonságai és hatásai is vannak ennek az olajnak, mutatjuk is, melyek ezek.

A sütőolajnál a legfontosabb szempont a magas hőmérsékleten történő sütés esetén az oxidatív stabilitás, ami arra utal, hogy az olaj zsírjai mennyire stabilak a hőnek való kitettség során. Az avokádóolaj meglehetősen jó hőstabilitással rendelkezik a többszörösen telítetlen zsírok alacsony arányának köszönhetően.

Az avokádóolaj javíthatja a tápanyagok biológiai hozzáférhetőségét. Egy kutatásba férfiakat és nőket vontak be. Az egyik csoport tagjai salátát kaptak avokádóolajjal leöntve, míg a másik csoport tagjai olaj nélkül fogyasztották a salátát. Az eredmények azt mutatták, hogy az avokádóolaj mintegy nyolcszorosára növelte az A-vitamin, tizenötszörösére a béta-karotin és tizenegyszeresére a lutein felszívódását.

Az avokádóolaj jelentős része (70%-a) egyszeresen telítetlen zsírsavból áll, ez az olajsav, amelyet szívegészséges zsírnak is neveznek. Az olajsav védelmet jelenthet az inzulinrezisztencia ellen és csökkentheti a gyulladást a szervezetben. Az olajsavdiéta alacsonyabb gyulladásos markereket, például alacsonyabb interleukin-6 és C-reaktív fehérje szinteket eredményezhet. Ilyen pozitív hatásokkal rendelkezik még a makadámdió-olaj is.

Az avokádóolaj nagyon sok antioxidánst tartalmaz, így nagy segítségünkre lehet a testünk méregtelenítésében. A glutation-anyagcserét is megtámogatja, azaz csökkenti a szervezetben azokat a folyamatokat, amelyek gyulladást keltenek.

Az avokádóolaj rendszeres fogyasztásával azt tapasztalhatjuk, hogy egyre kevesebb ételt fogyasztunk egy-egy étkezés alkalmával. Ennek nem más az oka, mint az olajban található zsírsavak, amelyek telítettségérzetet okoznak és így sokkal kevesebbet fogunk enni, ami pedig a fogyásunkhoz is aktívan hozzájárul.

Szükségünk van antioxidáns tápanyagokra, mint amilyenek a karotinoidok. Ezek felszívódását és hasznosulását az avokádóolaj nagyban elősegíti, a karotinoidok ugyanis zsírban oldódnak, és ha avokádóolajat fogyasztunk, garantált lesz, hogy minden tápanyag hasznosulni fog a szervezetünkben. Nemcsak a karotinoidok, hanem a lutein felszívódását is segíti az avokádóolaj. Ez azért nagyon fontos, mivel a lutein segíthet a szembetegségek megelőzésében.

Az avokádóolajjal kapcsolatban végeztek kutatásokat. Bebizonyosodott, hogy csökkenti a trigliceridszintet, a koleszterinszintet, illetve a vérrögképződés kockázatait is minimalizálni tudja. Mindemellett csökkenti a szervezetben a gyulladást és segít megnövelni a jó, azaz a HDL-koleszterin szintjét, ezzel pedig csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatait.

Az avokádóolaj egyes bőrbetegségeket is nagyon hatékonyan képes orvosolni. Egy vizsgálatba olyan betegeket vontak be, akik pikkelysömörben szenvedtek. A vizsgálat hat hétig tartott. A vizsgálati eredmények szerint a betegeknél jelentősen csökkentek ennek a gyulladásos bőrbetegségnek a kellemetlen tünetei. Az avokádóolajat ebben az esetben belsőleg is lehet fogyasztani, illetve külsőleg is lehet alkalmazni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: minimalizálhatja, koleszterinszint, trigliceridszint, tizenötszörösére, pikkelysömörben, szervezetünknek, tapasztalhatjuk, bőrbetegségeket, hőstabilitással, bebizonyosodott, szervezetünkben, avokádóolajjal, vérrögképződés, szembetegségek, szívegészséges, nyolcszorosára, fogyasztásával, bőrbetegségnek, avokádóolajnak, kialakulásának, eredményezhet, minimalizálni, hőmérsékleten, felszívódását, segítségünkre, megelőzésében, avokádóolajat, hasznosulását, tulajdonságai, fogyasztották, cukorbetegség, szervezetben, legfontosabb, meglehetősen, többszörösen, karotinoidok, egészséges táplálékok, antioxidáns vitaminról, bőrproblémák kezelésében, magas koleszterinszint, magas trigliceridszint, cukorbetegség kialakulásának, legfontosabb szempont, magas hőmérsékleten, oxidatív stabilitás, olaj zsírjai, hőnek való, avokádóolaj meglehetősen, többszörösen telítetlen, avokádóolaj javíthatja, tápanyagok biológiai, kutatásba férfiakat,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  A Gömb  Minden gyerek jó.  Paul David Tripp Április 25  Miért nem menti meg Jézus...  S a dalok tanulsága  Föld napja április 22  Jó éjszakát  A fenyő nem szép fa, (...)  Zilahy Lajos gondolata  Vannak arcok  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Mindenünk, amink van, amit sze...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Zilahy Lajos gondolata  Föld napja április 22  Minden gyerek jó.  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Esti kép  Alvó cica  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Szent György nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Ünnepelj csak  Szép estét  Életművészet  A Gömb  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Alakot vált...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Különös!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A Gömb  A lelki élet nem arról szól, ....  Ébredj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Föld napja április 22  A könnyek összegyűjtése  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
egészséges táplálékok, antioxidáns vitaminról, bőrproblémák kezelésében, magas koleszterinszint, magas trigliceridszint, cukorbetegség kialakulásának, legfontosabb szempont, magas hőmérsékleten, oxidatív stabilitás, olaj zsírjai, hőnek való, avokádóolaj meglehetősen, többszörösen telítetlen, avokádóolaj javíthatja, tápanyagok biológiai, kutatásba férfiakat, egyik csoport, másik csoport, avokádóolaj mintegy, lutein felszívódását, avokádóolaj jelentős, olajsav védelmet, olajsavdiéta alacsonyabb, avokádóolaj nagyon, szervezetben azokat, avokádóolaj rendszeres, olajban található, avokádóolaj nagyban, karotinoidok ugyanis, lutein segíthet, szembetegségek megelőzésében, avokádóolajjal kapcsolatban, vérrögképződés kockázatait, avokádóolaj egyes, vizsgálatba olyan, vizsgálati eredmények, betegeknél jelentősen, gyulladásos bőrbetegségnek, kellemetlen tünetei, avokádóolajat ebben, esetben belsőleg, minimalizálhatja, koleszterinszint, trigliceridszint, tizenötszörösére, pikkelysömörben, szervezetünknek, tapasztalhatjuk, bőrbetegségeket, hőstabilitással, bebizonyosodott, szervezetünkben, avokádóolajjal, vérrögképződés, szembetegségek, szívegészséges, nyolcszorosára, fogyasztásával, bőrbetegségnek, avokádóolajnak, kialakulásának, eredményezhet, minimalizálni, hőmérsékleten, felszívódását, segítségünkre, megelőzésében, avokádóolajat, hasznosulását, tulajdonságai, fogyasztották, cukorbetegség, szervezetben, legfontosabb, meglehetősen, többszörösen, karotinoidok, bőrproblémák, köszönhetően, mindemellett, csökkentheti, megtámogatja, antioxidánst, folyamatokat, tápanyagokra, fogyásunkhoz, kapcsolatban, olajsavdiéta, hasznosulni, avokádóolaj, kockázatait, egyszeresen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6761
  • e Hét: 31652
  • e Hónap: 63138
  • e Év: 267839
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.